Tekst o vodiču „Ja, neformalni negovatelj“ u „Glasu centara“

U Informativnom biletenu Asocijacije centara za socijalni rad Srbije „Glas Centara“ objavljen je tekst Help Net-a u kojem je predstavljen vodič „Ja, neformalni negovatelj“ u izdanju Centra za podršku i inkluziju Help net.

Help net je 2019. godine sproveo istraživanje pod nazivom „Unapređenje položaja neformalnh negovatelja u Republici Srbiji“. Tom prilikom je izrađena istoimena publikacija „Unapređenje položaja neformalnih negovatelja u Republici Srbiji — istraživanje sveobuhvatnih potreba u cilju kreiranja preporuka za javne politike“ i Vodič „Ja, neformalni negovatelj“.

Bileten „Glas Centara“ možete prezeti na linku OVDE.

Lična priča iz Šapca

Marko, 21 godina, rođen u Loznici, trenutno zbog posla i studija živi u Šapcu.  Zahvaljujući Caritasu Šabac i HelpNetu dobio sam šansu da unapredim svoje

Više
Lična priča iz Šapca

Pamela Dregić, 35 godina, rođena u Požarevcu  „Jako sam srećna što sam imala mogućnost da prođem ovu obuku i upoznam sve ove ljude. Na kraju,

Više
Lična priča iz Novog Bečeja

Danijela, 53 godine „Stečena iskustva ću aktivno koristi u svom budućem radu“. Danijela je poreklom iz mesta Darda, koje se nalazi blizu Osijeka (Republika Hrvatska).

Više