Demografski izazovi i populaciona politika

Reproduktivno zdravlje, planiranje porodice, generacijsko siromaštvo, socijalno uključivanje, interno raseljena lica, reintegracija, ruralni i urbani problemi građana, rodna ravnopravnost, nasilje u porodici, balansiranje rada i roditeljstva, rad sa ženama i njihovo osnaživanje, holistički pristupi brige o deci i mladima, samo su neke od tema koje se tretiraju u programu demografskih izazova i populacione politike. Naša misija je da okupimo ekperte iz različitih oblasti kroz naše projekte, kako bismo zajednički došli do predloga i idealnih rešenja za sve važne teme iz oblasti kojima se bavimo.

Horizontalne ili ukrštene teme (cross-sector, cross-cut teme) veoma često nisu istaknute kao primarne i baviti se njima zahteva opsežne i dugotrajne konsultativne procese. Njima se ne bavi određeni sektor već je neophodno udruživanje stručnjaka iz mnogobrojnih oblasti.

Pomaci su neretko jedva vidiljivi, i zbog toga je Help net uspostavio program za demografske izazove i populacionu politiku identifikujući ovu oblast kao izazovnu temu kojoj fale pomažuće ruke.

Važnost rada na ovim temama, kao i praćenje razvoja tehnologija i uticaja tehnologija na gotovo sve aspekte života ljudi samo su deo naših projekata iz ovog segmenta, zajedno sa uspešnim planiranjem porodice, usklađivanjem  rada i roditeljstva, i istraživanjima u segmentu rodnih uloga i drušveno prihvatljivih obrazaca.

Projekti