HELP NET TIM PODELIO PAKETE POMOĆI NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA

Mreža Humanas, predvođena Crvenim krstom Srbije, okuplja humanitarne organizacije i udruženja kojima briga o starijim licima spada u prioritetne oblasti delovanja. Prepoznajući najstarije sugrađane kao jednu od najranjivijih kategorija stanovništa mreža ima za cilj da doprinese njihovom dostojanstvenijem životu, organizujući različite aktivnosti pomoći i podrške. Udružena u borbi protiv pandemije korona virusa COVID-19, mreža Humanas ovog puta organizovala je dodelu paketa pomoći najugroženijim sugrađanima preko 65 godina starosti, koje je obezbedila Kompanija Nivea.

Centar za podršku i inkluziju Help net, kao član mreže Humanas i organizacija usmerena na zaštitu i promociju prava starijih lica, učestvovao je u sprovođenju ovog humanog gesta. Help net tim je uz tehničku podršku Gradske opštine Savski venac najugroženijim starijim licima na teritoriji ove opštine podelio 50 paketa hrane i sredstva za higijenu.

Help Net nastoji da ponudi rešenja za izazove sa kojima žive naši stariji sugrađani i ovo je samo jedna u nizu aktivnosti sa tim ciljem. Kroz licenciranu uslugu socijalne zaštite  „Pomoć u kući“, specijalizovane programe, projekte i aktivno delovanje Help net olakša svakodnevni život naših najstarijih sugrađana, uz puno razumevanje njihovih potreba i navika.

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više