Otvorena izložba fotografija o promociji međugeneracijske solidarnosti

U četvrtak, 25. maja 2023. u Knez Mihailovoj ulici kod Srpske akademije nauka i umetnosti, zvanično je otvorena izložba fotografija kojom se promoviše ideja međugeneracijske solidarnosti.

Na svečanom otvaranju izložbe posetioce su svojim govorom pozdravili:

  • Gordana Milovanović, predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju – Help net.
  • Nataša Todorović, stručni saradnik, psihološkinja u Crvenom krstu Srbije i koordinatorka mreže Humanas
  • Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Nakon pozdravnih govora posetioci su imali priliku da uživaju u kulturno-umetničkom programu u izvedbi starijih građana iz Udruženja Dah – ansambl Starogradska Srbija Udruženje DAH i mlađih građana iz Urban dance studija. Urban Dance Studio.

Ideja međugeneracijske solidarnosti predstavljena je kroz pokušaj ulaska u “tuđe cipele” – mladi u cipele starijih, a stariji u cipele mladih.

Postavka izložbe biće dostupna narednih sedam dana, odnosno do 31. maja.

Izložba je deo projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa“, koji sprovodi Centar za podršku i inkluziju – Help Net, u saradnji sa Crvenim Krstom Srbije. Projekat finansira Evropska unija, a uz podršku Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta.

Fotografije su nastale u studiju Viz Art Photo Studio pod umetničkim okom maestralnog fotografa Teodora Lazareva.

Deo atomosfere sa otvaranja izložbe možete pogledati u galeriji ⇓

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više