Poziv na otvaranje izložbe fotografija 25. maj 2023.

Sa radošću Vas pozivamo da dođete i posetite izložbu na kojoj će biti predstavljena ideja Međugeneracijske solidarnosti i to kroz pokušaj ulaska u “tuđe cipele” – mladi u cipele starijih, a stariji u cipele mladih.

Izložba se organizuje u okviru projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa“ koji sprovodi Centar za podršku i inkluziju Help Net u saradnji sa Crvenim Krstom Srbije. Projekat finansira Evropska unija, a uz podršku Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta. 

Otvaranje izložbe je  u četvrtak, 25. maja 2023. godine u Knez Mihailovoj ulici br. 35, kod  Srpske akademije nauke i umetnosti sa početkom u  11 časova, a sama postavka izložbe će trajati od 25.05. do 31.05.2023. godine.

 Posetioce izložbe će svojim govorom na otvaranju izložbe pozdraviti:

  • Gordana Milovanović, predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju Help Net;
  • Nataša Todorović, stručni saradnik psihološkinja u Crvenom krstu Srbije i koordinatorka mreže Humanas;
  • Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti;

Nakon otvaranja izložbe predviđen je i kulturno – umetnički program u izvedbi mladih i starijih učesnika.

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više