Poziv za pijavljavljivanje učesnika i učesnica za učešće u projektu „Obuka, radna praksa i mogućnost zapošljavanja u oblasti pomoći u kući za starije osobe“

Pozivaju se: povratnici i povratnice iz Nemačke ili drugih zemalja, svi koji su dugoročno nezaposleni, samohrani roditelji, mladi do 30 godina, pripadnici i pripadnice osetljivih društvenih grupa da se prijave na program obuke za poslove gerontodomaćina i gerontodomaćica.

Potrebno je da oni koji se prijave žive na teritoriji opština Šabac, Raška, Bečej i Bela Palanka ili na teritoriji okolnih opština.

Obuka se sastoji iz 3 dela: 

  • Akreditovana obuka za poslove Pomoć u kući;
  • osnovi psihosocijalne podrške u odnosu sa starijim osobama i
  • mere prevencije i zaštite od virusa COVID-19 u kontaktu sa korisnicima/ama.

Završetkom obuke se dobija sertifikat koji izdaje Republički zavod za socijalnu zaštitu i koji vas kvalifikuje da obavljate poslove Pomoć u kući.

Nakon završene obuke, za 80% polaznika i polaznica, obezbeđena je plaćena radna praksa u trajanju od 2 meseca, kao i mogućnost zapošljavanja kod licenciranih pružaoca usluge Pomoć u kući.

Prijave se vrše preko online formulara kome možete pristupiti putem linka: http://skr.rs/z7y4

Konkurs je otvoren do 22. novembra 2021. godine.

Više informacija možete dobiti putem imejla info@helpnet.rs ili broja telefona 0603882090. 

Neke stvari deluju nemoguće, dok se ne urade. Uz pravu podršku i ličnu želju za uspehom, nema toga što ne možete da postignete!

Projekat sprovodi Centar za podršku i inkluziju HELP NET, u okviru programa „Migracije za razvoj“, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i deo je inicijative »Povratak u nove šanse« nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Cilj programa je unapređenje ekonomske i socijalne integraciji povratnika, i lokalnog stanovništva u zemlji. Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Komesarijatom za izbeglice i migracije, a usluge i mere podrške koje nudi Nemački informativni centar za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK) u saradnji sa lokalnim institucijama, partnerima iz privatnog sektora i organizacijama civilnog društva širom gradova i opština u Srbiji.

Više o Programu: https://www.startfinder.de/sr/pronaci_savet/centar-za-savetovanje-u-srbiji

 

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više