Tekst o vodiču „Ja, neformalni negovatelj“ u „Glasu centara“

U Informativnom biletenu Asocijacije centara za socijalni rad Srbije „Glas Centara“ objavljen je tekst Help Net-a u kojem je predstavljen vodič „Ja, neformalni negovatelj“ u izdanju Centra za podršku i inkluziju Help net.

Help net je 2019. godine sproveo istraživanje pod nazivom „Unapređenje položaja neformalnh negovatelja u Republici Srbiji“. Tom prilikom je izrađena istoimena publikacija „Unapređenje položaja neformalnih negovatelja u Republici Srbiji — istraživanje sveobuhvatnih potreba u cilju kreiranja preporuka za javne politike“ i Vodič „Ja, neformalni negovatelj“.

Bileten „Glas Centara“ možete prezeti na linku OVDE.

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više