PROMOCIJA „KUHINJA NACIONALNIH MANJINA“

Mnogobrojnoj publici u Kulturnom centru Grad u ponedeljak 24. februara, predstavljen je  Kuvar sa receptima vlaške, romske, mađarske i bošnjačke nacionalne manjine u Srbiji, propraćen degustacijom specijaliteta koji su u njemu sadržani.

Romska tegljena pita i slatka pogača, vlaške plašinte i bulmač, mađarski turoš čusa i galuška, bošnjačke mantije, potopljika, kadaif i sukane hurmadžike samo su neki od specijaliteta iz kuvara koje su posetioci promocije mogli da degustiraju a koje su za ovu priliku pripremile žene čiji se recepti nalaze u kuvaru.

Degustaciju specijaliteta u KC Gradu pratila je tradicionalna muzika ove četiri nacionalne manjine, a Sonja, Sabiha i Gorica su sa posetiocima podelile još neke tajne svojih nacionalnih kuhinja i bogate istorije svoje gastronomije.

Promocija Kuvara održana je u okviru manifestacije „Delikatesni ponedeljak“.

Više fotografija sa događaja možete pogledati OVDE

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više