HELP NET TIM PODELIO PAKETE POMOĆI NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA

Mreža Humanas, predvođena Crvenim krstom Srbije, okuplja humanitarne organizacije i udruženja kojima briga o starijim licima spada u prioritetne oblasti delovanja. Prepoznajući najstarije sugrađane kao jednu od najranjivijih kategorija stanovništa mreža ima za cilj da doprinese njihovom dostojanstvenijem životu, organizujući različite aktivnosti pomoći i podrške. Udružena u borbi protiv pandemije korona virusa COVID-19, mreža Humanas ovog puta organizovala je dodelu paketa pomoći najugroženijim sugrađanima preko 65 godina starosti, koje je obezbedila Kompanija Nivea.

Centar za podršku i inkluziju Help net, kao član mreže Humanas i organizacija usmerena na zaštitu i promociju prava starijih lica, učestvovao je u sprovođenju ovog humanog gesta. Help net tim je uz tehničku podršku Gradske opštine Savski venac najugroženijim starijim licima na teritoriji ove opštine podelio 50 paketa hrane i sredstva za higijenu.

Help Net nastoji da ponudi rešenja za izazove sa kojima žive naši stariji sugrađani i ovo je samo jedna u nizu aktivnosti sa tim ciljem. Kroz licenciranu uslugu socijalne zaštite  „Pomoć u kući“, specijalizovane programe, projekte i aktivno delovanje Help net olakša svakodnevni život naših najstarijih sugrađana, uz puno razumevanje njihovih potreba i navika.

Lična priča iz Šapca

Marko, 21 godina, rođen u Loznici, trenutno zbog posla i studija živi u Šapcu.  Zahvaljujući Caritasu Šabac i HelpNetu dobio sam šansu da unapredim svoje

Više
Lična priča iz Šapca

Pamela Dregić, 35 godina, rođena u Požarevcu  „Jako sam srećna što sam imala mogućnost da prođem ovu obuku i upoznam sve ove ljude. Na kraju,

Više
Lična priča iz Novog Bečeja

Danijela, 53 godine „Stečena iskustva ću aktivno koristi u svom budućem radu“. Danijela je poreklom iz mesta Darda, koje se nalazi blizu Osijeka (Republika Hrvatska).

Više