Nastavak pružanja usluge Pomoć u kući na teritoriji AP Kosovo i Metohija

Povodom obeležavanja 30 godina opštine Zvečan, u ponedeljak,  12. jula 2021. godine u svečanoj sali opštinske uprave Zvečan, 64 gerontodomaćice/gerontodomaćina potpisali su Ugovor o radu na terenu. Stoga, nastavljeno je pružanje usluge Pomoć u kući za 409 najstarijih sugrađana Kosova i Metohije, i to u 21 opštini. 

 

Tim povodom, predsednica udruženja Help Net, Gordana Milovanović uručila je zahvalnice direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Predragu Petrović i predsedniku opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću. 

U okviru i ove javne nabavke, Help Net će realizovati aktivnosti  koje doprinose poboljšanju kvaliteta života populacije starijih građana kroz pružanje podrške u svakodnevnim životnim aktivnostima.

***** Medijski prilozi:

Novosti: Pročitajte ceo tekst

Radio Mitrovica Sever: Pročitajte ceo tekst

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više