Održan akreditovan program obuke gerontodomaćica/gerontodomaćina za pružanje usluge Pomoć u kući za stara i invalidna lica u Ivanjici

U Ivanjici je u periodu od 22.01. do 25.01.2020. godine održana obuka „Program obuke gerontodomaćica/gerontodomaćina za pružanje usluge Pomoć u kući za stara i invalidna lica“. Obuka je održana u skupštinskoj sali Opštinske uprave Ivanjica, na adresi Venijamina Marinkovića br. 1 u Ivanjici a bilo je prisutno ukupno 30 zainteresovanih polaznika koji su uspešno završili program obuke.

Obuka je organizovana u okviru projekta „Za bolju budućnost“ koji realizuje ’’Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu’’ iz Ivanjice, a koji finansijski podržava Vlada Švajcarske preko programa SWISS PRO.

Obuku su održali stručni radnici Centra za podršku i inkluziju Help net-a MA socijalni radnik Vladimir Jovanović i MA socijalni radnik Danka Đukić.

**** Integralni program obuke pod nazivom „Program obuke gerontodomaćica/gerontodomaćina za pružanje usluge Pomoć u kući za stara i invalidna lica“ čiji je nosilac autorskih prava Centar za podršku i inkluziju Help net, akreditovan je u oktobru 2019. godine.

 

 

Prilog o obuci možete pogledati OVDE

 

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više