Help Net jedan od potpisnika Ugovora kojim se realizuje projekat iz oblasti kulture nacionalnih manjina

Centar za podršku i inkluziju Help Net je 24.9.2019. godine prisustvovao svečanom potpisivanju Ugovora o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine, organizovano od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ovom prilikom, Help Net je potpisao ugovor kojim je odobren projekat iz oblasti kulture nacionalnih manjina pod nazivom „Delikatesni ponedeljak“.

Projekat ima za cilj da poveže žene pripadnice četiri nacionalne manjine sa ženama srpske nacionalnosti a u svrhu očuvanja kulturne baštine i to putem iskazivanja kulinarskih umeća i međusobnom razmenom recepata o pravljenju domaćih specijaliteta. Kao rezultat toga, biće izrađen i Kuvarski rečnik, dostupan pripadnicima nacionalnih manjina, i šire.

Lična priča iz Šapca

Marko, 21 godina, rođen u Loznici, trenutno zbog posla i studija živi u Šapcu.  Zahvaljujući Caritasu Šabac i HelpNetu dobio sam šansu da unapredim svoje

Više
Lična priča iz Šapca

Pamela Dregić, 35 godina, rođena u Požarevcu  „Jako sam srećna što sam imala mogućnost da prođem ovu obuku i upoznam sve ove ljude. Na kraju,

Više
Lična priča iz Novog Bečeja

Danijela, 53 godine „Stečena iskustva ću aktivno koristi u svom budućem radu“. Danijela je poreklom iz mesta Darda, koje se nalazi blizu Osijeka (Republika Hrvatska).

Više