Help Net jedan od potpisnika Ugovora kojim se realizuje projekat iz oblasti kulture nacionalnih manjina

Centar za podršku i inkluziju Help Net je 24.9.2019. godine prisustvovao svečanom potpisivanju Ugovora o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine, organizovano od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ovom prilikom, Help Net je potpisao ugovor kojim je odobren projekat iz oblasti kulture nacionalnih manjina pod nazivom „Delikatesni ponedeljak“.

Projekat ima za cilj da poveže žene pripadnice četiri nacionalne manjine sa ženama srpske nacionalnosti a u svrhu očuvanja kulturne baštine i to putem iskazivanja kulinarskih umeća i međusobnom razmenom recepata o pravljenju domaćih specijaliteta. Kao rezultat toga, biće izrađen i Kuvarski rečnik, dostupan pripadnicima nacionalnih manjina, i šire.

Neformalnih negovatelja
Unapređenje kompetencija neformalnih negovatelja i profesionalaca u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Projekat je kreiran tako da nastoji da postigne opšti cilj grant šeme koji podrazumeva podsticanje socijalne i ekonomske inkluzije, a kroz doprinos socijalnoj inkluziji neformalnih negovatelja u sistem socijalne zaštite i to na teritoriji Mačvanskog okruga i kantona Tuzla.

Finansijska podrška obezbeđena kroz grant šemu: Program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine 2014 – 2020, u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć  Evropske unije.

Period realizacije: 1.05. 2023 – 30.04.2024. godine.

Više