FILM “JAČANJE MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI” 

 

Snimak sa završne konferencije projekta “Jačanje međugeneracijske solidarnosti” koja je održana 25.05.2021. godine u velikoj sali Crvenog krsta Srbije. Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta, a premijerno je prikazan i istoimeni kratkometražni film ⇒

 

Predstavljanje posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih građana u zajedničkoj organizaciji Narodne Skupštine i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, 14.05.2021. godine. Predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju Help Net, Gordana Milovanović učestvovala je svojim izlaganjem u panelu “Uloga civilnog sektora u unapređenju položaja starijih i Agende 2030”. Izlaganje Gordane Milovanović u sledećoj minutaži: 3:56:08 ⇒

Gostovanje predsednice udruženja Centar za podršku i inkluziju Help Net, Gordane Milovanović – značaj i uloga zajednici u pružanju nege starijim građanima, 1. maj 2021. godine ⇒

RADIO GOSTOVANJE MOŽETE POSLUŠATI OVDE

Promocija projekta "Jačanje međugeneracijske solidarnosti" - nastup u medijima

Prilog RTS-a "Delikatesni ponedeljak" 24.02.2020.

O projektu "Delikatesni ponedeljak" i Kuvaru - "Kuhinje nacionalnih manjina"

 

 

⇒  Kratkometražni film o projektu “Međugeneracijski dijalog”

⇒ Prilog Kopernikus televizije sačinjen povodom održavanja završne konferencije u organizaciji Help Net-a ⇓

Konferencija je održana 10. oktobra 2019. godine povodom prezentovanja rezulatata projekta “Unapređenje međugeneracijskjog dijaloga” a koji je sproveo Centar za podršku i inkluziju Help net, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, nevladinom organizacijom „90 decibela“ iz Mađarske, „Evropskom grupacijom za teritorijalnu saradnju TRITIA“ iz Poljske, kao i lokalnom samoupravom „Valašské Meziříčí“ iz Češke, a uz podršku Međunarodnog Višegrad Fonda.

⇒ Emisija “DOŽIVETI STOTU” Prvog programa Radio Beograda

Kako pomoći negovateljima koji godinama brinu o starijim članovima porodice? Zašto je važno da i oni imaju podršku i pravo na predah?

O formalnim i neformalnim negovateljima i njihovoj ulozi u zbrinjavanju starijih bolesnih osoba, kao i o ostalim značajnim temama koje se odnose na oblast podrške starijim građanima, ekipa Radio Beograda je razgovarala sa Gordanom Milovanović, predsednicom udruženja Centra za podršku i inkluziju „Help Net“.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE – Intervju “Doživeti stotu”

⇒  Emisija  “Doživeti stotu”  Prvog programa Radio Beograda

Gordana Milovanović, predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju Help net, i Tatjana Prijić, savetnica iz stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, gostovale su u emisiji Radio Beograda “Doživeti stotu”. Povod gostovanja je projekat “Unapređenje međugeneracijskog dijaloga“. Projekat je realizovao  Centar za podršku i inkluziju „Help net“ u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti iz Srbije i nevladinim organizacijama iz Mađarske, Poljske i Češke.

Da li je moguća međugeneracijska solidarnost i kako se dolazi do nje?  Odgovor na ova i druga pitanja je dala Tatjana Prijić iz Stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE

A o međugeneracijskoj solidarnosti i ulozi formalnih i neformalnih negovatelja razgovaralo se sa Gordanom Milovanović, predsednicom udruženja Help net.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE

⇒  Emisija „Doživeti stotu“Prvog programa Radio Beograda” 

Da li i zašto porodica nosi najveći teret u brizi o obolelom ili starijem članu? Da li je svako od nas potencijalni negovatelj bliskog rođaka ili se već stara o roditelju, suprugu ili bolesnom detetu? Koliko mogu da pomognu zdravstveni i socijalni sistem? Odgovore na ova pitanja davale su prof. dr Bojana Matejić i prof. dr Bosiljka Đikanović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu.  One su i istraživačice na projektu “Unapređenje položaja neformalnih negovatelja” koje je realizovao Centar za podršku i inkluziju Help net.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE 

⇒  Prilog koji je nastao na početku osnivanja organizacije Centar za podršku i inkluziju Help net.

Gordana Milovanović, predsednica udruženja govori o radu organizacije – ciljevima osnivanja i programima kroz koje organizacija deluje. 

Close Menu