Prilog RTS-a "Delikatesni ponedeljak" 24.02.2020.

O projektu "Delikatesni ponedeljak" i Kuvaru - "Kuhinje nacionalnih manjina"

 

 

⇒  Kratkometražni film o projektu “Međugeneracijski dijalog”

⇒ Prilog Kopernikus televizije sačinjen povodom održavanja završne konferencije u organizaciji Help Net-a ⇓

Konferencija je održana 10. oktobra 2019. godine povodom prezentovanja rezulatata projekta “Unapređenje međugeneracijskjog dijaloga” a koji je sproveo Centar za podršku i inkluziju Help net, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, nevladinom organizacijom „90 decibela“ iz Mađarske, „Evropskom grupacijom za teritorijalnu saradnju TRITIA“ iz Poljske, kao i lokalnom samoupravom „Valašské Meziříčí“ iz Češke, a uz podršku Međunarodnog Višegrad Fonda.

⇒ Emisija “DOŽIVETI STOTU” Prvog programa Radio Beograda

Kako pomoći negovateljima koji godinama brinu o starijim članovima porodice? Zašto je važno da i oni imaju podršku i pravo na predah?

O formalnim i neformalnim negovateljima i njihovoj ulozi u zbrinjavanju starijih bolesnih osoba, kao i o ostalim značajnim temama koje se odnose na oblast podrške starijim građanima, ekipa Radio Beograda je razgovarala sa Gordanom Milovanović, predsednicom udruženja Centra za podršku i inkluziju „Help Net“.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE – Intervju “Doživeti stotu”

⇒  Emisija  “Doživeti stotu”  Prvog programa Radio Beograda

Gordana Milovanović, predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju Help net, i Tatjana Prijić, savetnica iz stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, gostovale su u emisiji Radio Beograda “Doživeti stotu”. Povod gostovanja je projekat “Unapređenje međugeneracijskog dijaloga“. Projekat je realizovao  Centar za podršku i inkluziju „Help net“ u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti iz Srbije i nevladinim organizacijama iz Mađarske, Poljske i Češke.

Da li je moguća međugeneracijska solidarnost i kako se dolazi do nje?  Odgovor na ova i druga pitanja je dala Tatjana Prijić iz Stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE

A o međugeneracijskoj solidarnosti i ulozi formalnih i neformalnih negovatelja razgovaralo se sa Gordanom Milovanović, predsednicom udruženja Help net.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE

⇒  Emisija „Doživeti stotu“Prvog programa Radio Beograda” 

Da li i zašto porodica nosi najveći teret u brizi o obolelom ili starijem članu? Da li je svako od nas potencijalni negovatelj bliskog rođaka ili se već stara o roditelju, suprugu ili bolesnom detetu? Koliko mogu da pomognu zdravstveni i socijalni sistem? Odgovore na ova pitanja davale su prof. dr Bojana Matejić i prof. dr Bosiljka Đikanović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu.  One su i istraživačice na projektu “Unapređenje položaja neformalnih negovatelja” koje je realizovao Centar za podršku i inkluziju Help net.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE 

⇒  Prilog koji je nastao na početku osnivanja organizacije Centar za podršku i inkluziju Help net.

Gordana Milovanović, predsednica udruženja govori o radu organizacije – ciljevima osnivanja i programima kroz koje organizacija deluje. 

Close Menu