NOVOSTI: TRI DECENIJEOD OSNIVANJA OPŠTINE ZVEČAN: Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u poseti opštini Zvečan

 

Radio Mitrovica Sever: Petković uručio 64 ugovora o radu gerontodomaćicama

FILM “JAČANJE MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI” 

 

 

 

Intervju nakon održane konferencije “Jačanje međugeneracijske solidarnosti” koja je održana 25.5.2021. godine

Snimak sa završne konferencije projekta “Jačanje međugeneracijske solidarnosti” koja je održana 25.05.2021. godine u velikoj sali Crvenog krsta Srbije. Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta, a premijerno je prikazan i istoimeni kratkometražni film ⇒

 

Predstavljanje posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih građana u zajedničkoj organizaciji Narodne Skupštine i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, 14.05.2021. godine. Predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju Help Net, Gordana Milovanović učestvovala je svojim izlaganjem u panelu “Uloga civilnog sektora u unapređenju položaja starijih i Agende 2030”. Izlaganje Gordane Milovanović u sledećoj minutaži: 3:56:08 ⇒

Gostovanje predsednice udruženja Centar za podršku i inkluziju Help Net, Gordane Milovanović – značaj i uloga zajednici u pružanju nege starijim građanima, 1. maj 2021. godine ⇒

RADIO GOSTOVANJE MOŽETE POSLUŠATI OVDE

Promocija projekta "Jačanje međugeneracijske solidarnosti" - nastup u medijima

Prilog RTS-a "Delikatesni ponedeljak" 24.02.2020.

O projektu "Delikatesni ponedeljak" i Kuvaru - "Kuhinje nacionalnih manjina"

 

 

⇒  Kratkometražni film o projektu “Međugeneracijski dijalog”

⇒ Prilog Kopernikus televizije sačinjen povodom održavanja završne konferencije u organizaciji Help Net-a ⇓

Konferencija je održana 10. oktobra 2019. godine povodom prezentovanja rezulatata projekta “Unapređenje međugeneracijskjog dijaloga” a koji je sproveo Centar za podršku i inkluziju Help net, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, nevladinom organizacijom „90 decibela“ iz Mađarske, „Evropskom grupacijom za teritorijalnu saradnju TRITIA“ iz Poljske, kao i lokalnom samoupravom „Valašské Meziříčí“ iz Češke, a uz podršku Međunarodnog Višegrad Fonda.

⇒ Emisija “DOŽIVETI STOTU” Prvog programa Radio Beograda

Kako pomoći negovateljima koji godinama brinu o starijim članovima porodice? Zašto je važno da i oni imaju podršku i pravo na predah?

O formalnim i neformalnim negovateljima i njihovoj ulozi u zbrinjavanju starijih bolesnih osoba, kao i o ostalim značajnim temama koje se odnose na oblast podrške starijim građanima, ekipa Radio Beograda je razgovarala sa Gordanom Milovanović, predsednicom udruženja Centra za podršku i inkluziju „Help Net“.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE – Intervju “Doživeti stotu”

⇒  Emisija  “Doživeti stotu”  Prvog programa Radio Beograda

Gordana Milovanović, predsednica udruženja Centar za podršku i inkluziju Help net, i Tatjana Prijić, savetnica iz stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, gostovale su u emisiji Radio Beograda “Doživeti stotu”. Povod gostovanja je projekat “Unapređenje međugeneracijskog dijaloga“. Projekat je realizovao  Centar za podršku i inkluziju „Help net“ u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti iz Srbije i nevladinim organizacijama iz Mađarske, Poljske i Češke.

Da li je moguća međugeneracijska solidarnost i kako se dolazi do nje?  Odgovor na ova i druga pitanja je dala Tatjana Prijić iz Stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE

A o međugeneracijskoj solidarnosti i ulozi formalnih i neformalnih negovatelja razgovaralo se sa Gordanom Milovanović, predsednicom udruženja Help net.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE

⇒  Emisija „Doživeti stotu“Prvog programa Radio Beograda” 

Da li i zašto porodica nosi najveći teret u brizi o obolelom ili starijem članu? Da li je svako od nas potencijalni negovatelj bliskog rođaka ili se već stara o roditelju, suprugu ili bolesnom detetu? Koliko mogu da pomognu zdravstveni i socijalni sistem? Odgovore na ova pitanja davale su prof. dr Bojana Matejić i prof. dr Bosiljka Đikanović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu.  One su i istraživačice na projektu “Unapređenje položaja neformalnih negovatelja” koje je realizovao Centar za podršku i inkluziju Help net.

Celo gostovanje možete poslušati OVDE 

⇒  Prilog koji je nastao na početku osnivanja organizacije Centar za podršku i inkluziju Help net.

Gordana Milovanović, predsednica udruženja govori o radu organizacije – ciljevima osnivanja i programima kroz koje organizacija deluje. 

Close Menu